Dag 1-2    3    4    5    6    7-8
GåsgamarI skydd för vindarnaAlpinister

Hecho-dalen och Rigolos

20 maj - Vi försöker på nytt att att se murkryparen på en annan lokal i dom högre Pyrenéerna. Blåsigt och kallt som tusan strävar vi in i den gigantiska dalgången som är omgiven av snötäckta branta berg. Mycket järnsparvar och ett par tornfalkar häckar i ett lodrät stup. Chamois (stengetter) och murmeldjur ses fint i den här underbara dalen. Allt är på något sätt ursprungligt och vore det inte för dom betande korna skulle man kunna tro att vi är dom första människor som besöker dalen. Vinden friskar i och jag är rädd att några sköra damer i sällskapet ska falla omkull i dom häftiga vindbyarna, men jag ser i kikaren att dom får hjälp av mer stabila personer i gruppen.
   Vi tillbringar nog två timmar i dalen utan att se några murkrypare. Det kan ju hända att gårdagens observationer var fåglar på flyttning. Hur som helst, det var en härlig förmiddag. Innan vi som vanligt intar vår medhavda picnic-lunch görs ett försök på ortolansparv, en svår art i Spanien. Häcksparvar, svarta och röda glador, en ormvråk som inte är allmän i norra Spanien ses.
  
På snabba vägar mot Zaragoza stannar vi till vid Riglos berömda klippformationer. Att se klättrarna högt upp på klipporna får mej att undra. Nåja, somliga anser ju att fågelskådare är en samling knäppisar. I alla fall smaker det bra med kaffe i det något bullriga och karga kaféet. En svart rödstjärt höjer stämningen på parkeringsplatsen. Det är en fågel som ses både i bergen och inne i byarna och är alltid är en trevlig observation.
   På väg mot Quinto de Ebro ses en kungsörn från bilen och dom bruna kärrhökarna börjar bli allmänna. Sen kvällskådning med aftonfalk, rödhönor, kalanderlärkor, grässångare, polygottsångare, rödfalk, tjockfot och mer allmänna fåglar som inte nämns så ofta i den här rapporten.
   Som vanligt sen middag på en närbelägen restaurang. Somnar som en stock innan kl 23:00
Resort för vandrarePå väg in i dalenPå hög höjd
 
       
<< Dag 3       Dag 5 >>