Dag 1-3    4-6    7       
Oasis Golf HotelBougainvilleaOasis Golf HotelTeide
Teneriffa & La Gomera 1 - 8 februari 2009

4 februari - Efter frukost ber jag receptionisten att ringa Hertz, att dom ska komma med bilen till hotellet och får beskedet "car is comming". Då tror man ju att en bil ska bli levererad inom en halv timme. När jag väntat i två timmar utan att se röken av någon bil, klockan är då 12:00, ringer receptionisten igen. Hon blir då ombedd att ringa igen 15:30 eftersom dom har siesta till dess. Helt otroligt, Teneriffa med så många turister och ingen på kontoret 3,5 timmar mitt på dagen. Vad göra? Promenader i omgivningen får bli dagens sysselsättning. Vid 15:30 säger jag upp mitt avtal med Hertz och beställer en guidad tur till Teide.
   När jag kommer tillbaka till lägenheten väntar nästa förtret. Jag öppnar ryggsäcken för att ta fram kikaren. Den är borta. Man tror ju inte att det är sant och börjar leta på alla möjliga och omöjliga ställen. Faktum återstår, min Swarovski som varit med på så många resor är stulen, säkert under föregående kväll, trots att den hela tiden låg i ryggsäcken.
5 februari - På morgonen får jag hjälp av Fritidsresors förträffliga guide att göra en polisanmälan. Den måste göras till Madrid eftersom den lokala polisen pratar för dålig engelska. Sedan faxas rapporten till las Américas. Man får ett "crime number" och med det numret går man till den lokala polisen där man får en utskrift.
   Så med mitt "crime number" tar jag en taxi till polisstationen för att hämta ut rapporten. Det är onekligen lite chockerande när jag upptäcker att dom ca 20 personer som sitter i väntrummet alla har blivit utsatta för något brott.
   Där finns två engelska damer i 70-års åldern som blivit bestulna på reskassan, en kraftig tysk som ser ut att kunna ta vara på sej, han har förlorat sitt pass, stulna kameror, ja allt man kan tänka sej. Tre polismän har fullt arbete med att skriva ut alla crime reports som kommer in från olika delar av ön och nya människor kommer ständigt in i väntrummet.
6 februari - Klockan 9:00 väntar vi utanför hotellet på bussen som ska ta oss upp till Teide. Det är en guidad tur som jag beställt då jag blev less på hyrbilsstrulet. Bussen kommer och den hurtiga guiden berättar att alla vägar upp mot vulkanen är avstängda pga nattens kraftiga snöfall.
  Det är första gången på 20 år som ett sådant snöfall inträffat den här tiden på året. Allt ovanför Vilaflor är avstängt - ett besviket mummel hörs. Vad göra? Teide eller La Gomera i morgon. Till slut bestämmer jag mej för La Gomera - vem vet om vägen till Teide är öppen i morgon. Som ni märker har jag nu haft tre dagar med flyt. Man kan planera hur mycket som helst hemma i soffan, men vad hjälper det när man på plats råkar ut för missöden eller rent kriminella?
TurkduvaOasis Golf Hotel


Teide von oben
?
       
<<Dag 1-3       Dag 7 >>